Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa stii despre durerile de stomac

Durerile de stomac sunt modalitatea organismului de a-ti semnala ca ceva nu este in ordine, fie ca e vorba despre infectii cu virusi, bacterii sau simple iritari.

Din pacate evolutia refluxului gastro esofagian nu este deloc una de neglijat, caci eroziunile mucoasei esofagiene ajung in timp sa formeze cicatrici si lumenul esofagian sa se restranga treptat pana cand pacientul nu mai poate inghiti, bolul alimentar nu mai trece de stransoarea respectiva. De asemenea gradul mare de atipii ale mucoasei esofagiene care rezulta in urma actiunii sucului gastric predispun la cancer esofagian. Gastritele de asemenea sunt dureroase, la fel si ulcerul gastric sau duodenal. Evolutia ulcerelor nu este de neglijat, acestea putand perfora peretele gastric sau duodenal si sa se produca hemoragii importante sau suprainfectii ce culmineaza cu peritonita acuta.

Diagnostic si tratament

Diagnosticul afectiunilor de stomac se pun pe baza unor investigatii. Medicul va efectua intai anamneza, va sta de vorba cu pacientul, ii va pune diverse intrabari dupa care sa se poata orienta, ca apoi sa ii efectueze analize sanguine si imagistice precum tranzitul baritat sau endoscopia digestiva superioara (analiza de electie cu cea mai buna rata de diagnosticare). Tratamentul este destul de complicat si trebuie corelat cu stilul de viata al pacientului. Se incepe cu indicarea unui regim de hrana adecvat patologiei, apoi medicatie sau chiar interventie chiturgicala. Daca aveti dureri de stomac si acestea dureaza peste o saptamana este indicat sa va duceti la medic ci nu sa incercati automedicatia, cum cei mai multi dintre pacienti procedeaza, ca in cele din urma tot la medic sa ajunga, dar in faze de evolutie a bolii mai grave. Durerile de stomac nu trebuie in nici un caz sa fie trecute cu vederea.

Citește și:

Preventia afectiunilor de stomac

Pentru a preveni afectiunile de stomac sunt recomandate urmatoarele directii :

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.