Setari Cookie-uri

7 Alimente care combat arsurile la stomac

Statisticile arata ca aproximativ 20% din populatia lumii sufera de arsuri la stomac. Urbanizarea, stresul silnic si alimentatia incorecta, haotica, sunt doar cateva din cauzele arsurilor la stomac.

Legumele verzi

Legumele verzi si zarzavaturile (salata verde, ardei, broccoli, stevie, urzici, spanac, leurida, macris, cimbru, patrunjel, busuioc, marar etc.) contin nutrienti protectori pentru tubul digestiv si o cantitate sporita de magneziu, un mineral ce calmeaza arsurile la stomac si reduce aciditatea gastrica.

Consumati zilnic o salata de cruditati.

alimente arsuri la stomac

Puteti consuma salata la orice masa din zi, incluziv la micul dejun, cu conditia sa evitati legumele „interzise” in aceasta patologie, acele legume acide: rosii, varza, ridichie, gulie, ceapa, praz. Nu folositi otet la salate, puteti acri cu zeama de lamaie.

Bananele

Bananele au un continut ridicat de magneziu, potasiu, continand si grasimi vegetale de buna calitate, dar si fibre. O banana consumata dimineata la micul dejun cu un ceai cald amelioareaza arsurile la stomac.

Citește și:

Legumele portocalii si galbene

Aceste legume, consumate crude, contin enzime care scad aciditatea gastrica si reduc simptomele arsurilor la stomac.

Foto: Depositphoto

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.