Setari Cookie-uri

7 Alimente care combat arsurile la stomac

Statisticile arata ca aproximativ 20% din populatia lumii sufera de arsuri la stomac. Urbanizarea, stresul silnic si alimentatia incorecta, haotica, sunt doar cateva din cauzele arsurilor la stomac.

Mai mult decat atat, aceste legume contin betacaroten, vitamine si minerale care stimuleaza imunitatea, rezistenta si regenerarea mucoaselor digestive, fiind alimente recomandate in bolile de stomac. Puteti consuma asadar morcovi, radacinoase (telina, radacina de pastarnac, radacina de patrunhjel, ardei, sfecla rosie etc.)

alimente arsuri la stomac

Fructele uleioase

Migdalele sunt in topul fructelor oleaginoase, cunoscute inca din antichitate ca remediu pentru afectiunile stomacului. Mai puteti consuma nuci, mieji de seminte, chiar si seminte de dovleac sau samburi de caise, mango, avocado etc. Conditia de baza atunci cand mancati fructe oleaginoase este sa nu le preparati termic, caci practic ati consuma „ulei prajit”.

Vegetale care contin pectina

Pectina joaca un rol esential in mentinerea pH-ului sucurilor digestive, ajutand la prevenirea si ameliorarea arsurilor gastrice. Intre aceste alimente enumeram: morcovi, caise, cirese, pere, fasole verde sau uscata, piersici etc.

Citește și:

Foto: Depositphoto

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.