Comunicat de presa

Despre BII (boala inflamatorie intestinala) – informatii statistice

Bolile inflamatorii intestinale (BII) sunt afectiuni cronice ale tractului gastrointestinal, cele mai des intalnite fiind boala Crohn si rectocolita ulcero hemoragica. Acestea sunt caracterizate prin perioade active - cand simptomele sunt puternic resimtite de pacienti, si perioade de remisie a bolii - cand simptomele dispar sau se manifesta la o intensitate mai mica.

Aproximativ 70% dintre pacientii cu BII au intampinat dificultati in a-si mentine relatiile de prietenie sau de familie sau in a-si face altele noi si 43% au fost nevoiti sa isi ajusteze activitatea la locul de munca, lucrand cu jumatate de norma sau de acasa, conform datelor unui studiu[1] realizat la nivel european in anul 2011. Confom studiului, 83% dintre pacienti, chiar si in perioadele de remisie ale bolii, se simt obositi, slabiti si indeplinesc cu dificultate chiar si cele mai usoare activitati zilnice.

BII pot fi asociate cu aparitia unor altor afectiuni, precum cele ale ochilor, articulatiilor sau pielii. Jumatate dintre pacientii cu BII experimenteaza frecvent recidive ale bolii si de multe ori manifesta si alte afectiuni intestinale. Aproximativ 53% dintre pacientii cu boala Crohn au nevoie de spitalizare la 10 ani de la diagnosticare, 30-50% dintre pacienti au nevoie de interventii chirurgicale si pana la 20% dintre acestia necesita o a doua operatie in 5-10 ani.

Boala Crohn

Printre simptomele bolii se numara: crampe, scaderea in greutate si in unele cazuri, sangerare rectala. Alte simptome, des intalnire sunt: diareea, durerea abdominala si febra.

Pacientii care sufera de boala Crohn in stadiu avansat pot avea tesutul intestinal afectat si pot manifesta abcese care cauzeaza umflaturi si inflamatii.

Boala Crohn afecteaza persoane de toate varstele, dar cele mai des intalnite cazuri sunt in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 15-25 de ani.

Foto@Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: