Setari Cookie-uri

Analize medicale pentru sanatatea COLONULUI

Subiectul privind detoxifierea colonului a devenit atat de popular, incat tot mai multe persoane apeleaza la tot soiul de terapii pentru a-si mentine colonul curat.

Coprocultura Analize medicale pentru colon

Dupa o discutie cu intrebari tintite intre medic si pacient si dupa o examinare atenta a abdomenului, medicul poate cere analize si investigatii suplimentare.

Analize medicale pentru colon: Examenul coproparazitologic si coprocultura

Examenul coproparazitologic presupune examinarea la microscop a materiilor fecale pe care pacientul le aduce la laborator.

Recoltarea materiilor fecale

Probele biologice pentru laborator trebuie recoltate din materiile fecale emise in dimineata in care pacientul va merge la laorator. Daca nu este posibil sau daca pacientul este constipat, se poate folosi un laxativ usor.

Cu o lopatica bine spalata se recolteaza din scaun o proba de cateva grame, de marimea unui degetar si se depoziteaza intr-un recipient curat.

Este foarte important sa se manipuleze probele biologice cu produse curate pentru a nu le contamina. Proba de materii fecale trebuie sa ajunga cat mai repede la laborator, de preferabil in mai putin de doua ore.

Citește și:

Examenul coproparazitologic

Examenul coproparazitologic consta in examinarea la microscop a unei probe de materii fecale. Se pot observa chisturi de giardia, oua de paraziti, oxiuri sau alte elemente, celulare sau nu, care pot ridica suspiciunea unui diagnostic.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.