Setari Cookie-uri

Analize medicale pentru sanatatea COLONULUI

Subiectul privind detoxifierea colonului a devenit atat de popular, incat tot mai multe persoane apeleaza la tot soiul de terapii pentru a-si mentine colonul curat.

- sindromul colonului iritabil;
- rectocolita ulcerohemoragica si boala Crohn etc.

Despre detoxifierea si sanatatea colonului

Pentru a mentine functiile mucoasei colonice si pentru a pastra echilibrul florei microbiene colonice, este deosebit de important sa avem o alimentatie naturala, sanatoasa, precum si un program de sport sau chiar o viata activa.

colon

Contractiile succesive ale musculaturii abdominale din timpul multor activitati sportive stimuleaza miscarile colonului: inotul, dansul, alergarea, jocurile de teren, exercitiile pentru abdomen etc.

Alimentatia bogata in fibre (legume si fructe proaspete, cereale integrale cum sunt fulgii de ovaz), moderata in proteine provenite din carne de pasare, peste sau branzeturi si saraca in grasimi si dulciuri este ideala atat pentru mentinerea sanatatii colonului cat si pentru sanatatea generala a organismului.

Citește și:

Iti recomandam sa citesti si:

Cum am scapat eu de colon iritabil

Sindromul colonului iritabil

Constipatia - Tratamente naturiste dovedite ca sa o combati

Ai probleme cu colonul?

Daca suferiti de constipatie, diaree, disconfort abdominal frecvent, dureri de burta sau sangerari in scaun, este indicat sa va adresati medicului.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.