Setari Cookie-uri

Analize medicale pentru sanatatea COLONULUI

Subiectul privind detoxifierea colonului a devenit atat de popular, incat tot mai multe persoane apeleaza la tot soiul de terapii pentru a-si mentine colonul curat.

Coprocultura

Coprocultura (cercetarea microbilor din scaun) se recomanda cand exista suspiciunea unei infectii colonice. Recipientul de recoltare este dat pacientului acasa si este steril, se va deschide doar in momentul recoltarii. De asemenea pacientul nu trebuie sa se afle sub tratament antibiotic cel putin cu 24 de ore inaintea recoltarii materiilor fecale pentru coprocultura.

Analize medicale pentru colon: examenul baritat

Acest examen este complex si impune intial pregatirea colonului, realizarea clismei baritate, apoi efectuarea radiografiei care pune in evidenta continutul colonic, peretii acestuia, precum si “pliurile” colonice.

Aceasta investigatie este iradianta prin radiografiile finale, insa este foarte utila pentru observarea polipilor, contracturilor exagerate ale colonului, prezentei unui cancer, existenta megacolonului si dolicocolonului (colon prea lug sau prea gros), prezenta unei nise, anomalii congenitale etc.

Citește și:

In zilele noastre se poate efectua direct colonoscopia.

Analize medicale pentru COLON

Analize medicale pentru colon: colonoscopia

Colonoscopia este o investigatie ce presupune pregatirea colonului, apoi efectuarea unei investigatii ce consta in examinarea colonului printr-o sonda ce are in capat o sursa luminoasa, camera pentru inregistrarea si redarea imaginilor pe un monitor, dar si o serie de instrumente care permit biopsie din leziunile gasite eventual la nivelul colonului, precum si extragerea unui polip, vizuliazarea parazitilor, cancerelor, bolilor de mucoasa, sangerarile etc.

Foto@Depositphotos

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.