Setari Cookie-uri

Bacteria situata pe locul II in topul celor mai raspandite infectii din lume

Probabil ati crede ca aceasta bacterie este una de care ati auzit foarte des, cum ar fi Candida sau o bacterie ce provoaca boli dermatologice, afectiuni care se transmit usor, ori pate una ce determina frecventele infectii respiratorii. Din pacate, aceasta bacterie care ocupa locul II in clasamentul celor mai raspandite infectii bacteriene din lume, dupa caria dentara, nu este atat de cunoscuta publicului si ca atare prea putini oameni se gandesc sa se protejeze ori sa testeze daca nu au fost infectati, pentru a putea trata infectia.

Care este simptomatologia infectiei cu Helicobacter Pylori?

Din pacate simptomatologia este nespicifica, infectia putand evolua lent, de-a lungul anilor, sau se exteriorizeaza printr-o afectiune gastrica (gastrita, senzatie de arsura, voma, greata ianinte sau dupa masa, voma cu sange sau scaun negru sau chiar scaun cu sange [in cazul sangerarii unui ulcer]), inflamatia cronica a mucoasei gastrice care produce senzatie de disconfort gastric, dureri de stomac etc. Este important sa realizati periodic testele de depistare pentru H.P, mai ales daca ati observat peroane din familie sau prieteni apropiati ca sufera sau au suferit de o problema gastrica. H.P mai poate da si halena urat mirositoare (ii miroase gura pacientului) pentru ca se asociaza cu bacteriile din cavitatea orala.

Cum se pune diagnosticul de infectie cu Helicobacter Pylori – teste de depistare

Citește și:

Existenta infectiei cu Helicobacter pylori poate fi depistata prin efectuarea unor teste, unele mai invazive, altele noninvazive:

- Depistarea sanguina a anticorpilor serici contra H.P; se recolteaza sange venos (de la plica cotului, ca in cazul analizelor uzuale) si se dozeaza anticorpii. Este un test bun care poate arata daca infectia este relativ recenta (imunoglobulinele M sunt cele care arata infectia recenta) sau mai veche (imunoglobuline G). Riscul acestei analize este identic cu cel al hemoleucogramei uzuale: spargerea venei cu vanataie locala (nu are urmari asupra sanatatii) sau inflamarea venei (flebita, aceasta trebuie obligatoriu tratata). Atentie: unele medicamente pot interfera cu gradul de coagulare a sangelui, impiedicand acest proces, cum ar fi aspirina, anticoagulantele orale sau alte produse care cotnin histamina etc, astfel medicul trebuie obligatoriu informat daca urmati un tratament in momentul analizei sau ati finalizat de curand un tratament.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.