Setari Cookie-uri

Copii pe langa care a trecut Moartea si pentru care a ramas Speranta

Doi tineri din judetul Iasi, care fac parte din lotul copiilor infectati cu HIV in spitalele romanesti, au devenit studenti. Ei au reusit sa infringa boala, discriminarea, saracia si intoleranta societatii si au intrat la facultatile pe care si le-au ales.

“Eu am aflat de boala mea abia dupa vreo 2-3 ani dupa ce parintii mei stiau. Trebuia sa iau multe pastile si tot intrebam de ce e nevoie de pastile. La un moment dat am aflat la spital, unde mergeam sa fac controale periodice. Un copil internat, de aceeasi virsta ca si mine, m-a intrebat: “si tu... tot cu SIDA?”. Atunci am inteles boala si tot atunci s-a declansat drama”, povesteste unul dintre tinerii studenti cu HIV.

Drama personala s-a invirtit in jurul unor intrebari simple: “de ce eu”, “cine a facut asta?”, “cine raspunde de asta?”

“De cind am aflat si pina acum o luna, eu nu am purtat nici o haina alba. Nu am suportat albul. Pentru mine, albul era spital, albul era cauza intregii mele suferinte, din cauza albului iau eu zilnic un pumn de pastile”, isi descrie drama celalalt student din lotul copiilor infectati cu HIV. “De o luna, cred ca s-a instalat pacea in mintea mea. Nu mai caut vinovati. Imi dau seama ca nu m-ar ajuta cu nimic. Si am o bluza alba pe care am inceput sa o port.”


Sursa: Revista Medica
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.