Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie sa stiti despre testarea pentru HPV

Virusul Papilloma uman mult cunoscut ca fiind implicat in cancerul de col uterin este un virus ce infecteaza celulele epiteliale, adica acele celule ce se localizeaza la nivelul pielii si al mucoaselor (genitala, bucala, respiratorie etc.)

Se mai accepta testarea pentru HPV in cazul in care doriti sa va vaccinati impotriva virusurilor Papilloma.

In ce consta pregatirea pentru testul HPV?


In ultimele 48 de ore femeia trebuie sa evite dusurile vaginale ori sa intretina contacte sexuale, nu are voie sa foloseasca tampoanele intravaginale si nici un fel de medicament cu administrare intravaginala. De asemenea femeile care se trateaza cu Digoxin sau Tetraciclina trebuie sa specifice obligatoriu acest lucru medicului, deoarece aceste medicamente influenteaza rezultatele testului pentru HPV.

Testul nu se face in perioada menstruatiei pentru ca celulele sanguine si cele descuamate din mucoasa uterina pot influenta rezultatele testului. Cel mai bun moment pentru efectuarea testului este la 8-12 zile de la ultima menstruatie.

Imediat inaintea testului se goleste vezica urinara atat pentru confortul pacientului cat si pentru o examinare mai buna.

Ce trebuie sa retineti!


Un rezultat pozitiv al testului pentru HPV nu inseamna ca pacienta are cancer cervical ci doar ca acea pacienta este infectata cu HPV.

Trebuie sa stiti ca testul HPV nu are o fiabilitate absoluta, chiar daca este foarte sensibil. Astfel ca uneori rezultatele pot fi fals-negative sau fals-pozitive.

Vaccinurile impotriva diferitelor tipuri de HPV, in special al celor care pot cauza cancer cervical, sunt deja disponibile pe piata si sunt recomandate persoanelor care nu sunt inca infectate.

Testul Papanicolau trebuie repetat cu regularitate.

Un articol de Iulia D.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.