Setari Cookie-uri

Pitiriazis versicolor apare frecvent pe piept si spate

Ce este pitiriazis versicolor si care sunt cauzele aparitiei acestuia?

Pitiriazis versicolor tratament

Terapia acestei infectii cuprinde o serie de produse destinate utilizarii topice (creme, sampoane, sapunuri) si medicatie orala. Produsele cu aplicare topica sunt eficienta in cazurile usoare de pitiriazis versicolor. Daca infectia este severa si acopera portiuni extinse de piele sau daca este recidivanta sau nu se amelioreaza cu tratamentul local, medicul dermatolog poate prescrie terapie orala cu pastile antifungice.

Chiar daca tratamentul a fost eficient si a inlaturat infectia, acesta poate reaparea in interval de 1 – 2 ani, daca factorii care au declansat-o nu sunt indepartati. Uneori este vorba de susceptibilitatea individuala, de profilul homonal si de caracteristicile sistemului imunitar. Acesti factori nu pot fi schimbati, de aceea, daca o persoana are tendinta de a face tinea versicolor frecvent, poate apela la cateva masuri speciale precum aplicarea la un anumit interval a unei solutii antifungice sau la administrarea unui medicament antifungic o data pe luna.

Citește și:

Preventia:

Pentru a preveni recidiva trebuie evitata aplicarea de uleiuri sau produse ce contin uleiuri pe piele, precum si purtarea de haine stramte si care nu permit evaporarea transpiratiei. Expunerea la soare scoate in evidenta petele provocate de infectie, prin bronzarea pielii sanatoase.

Alaturi de aceste masuri, medicul poate recomanda utilizarea unor creme sau pastile antifungice la anumite intervale de timp (o data sau de doua ori pe luna).

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.