Setari Cookie-uri

Tratamente naturiste pentru acnee - F H

Acneea reprezinta o problema destul de suparatoare atat prin simptomele si riscurile pe care le prezinta cat si datorita aspectului foarte inestetic pe care il confera pielii.

Acneea reprezinta o problema destul de suparatoare atat prin simptomele si riscurile pe care le prezinta cat si datorita aspectului foarte inestetic pe care il confera pielii.

Acneea este rezultatul infectarii porilor de la nivelul tenului (sau pielii de pe corp), insa nu este echivalenta cu simpla prezenta a cosurilor (tot o inflamare a porilor) .

Diferenta dintre cosuri si ceea ce numim deja acnee se refera la germenii bacterieni cu care porii fetei au fost infectati precum si numarul porilor afectati. In mod normal pe pielea noastra exista multe bacterii, coci, streptococi etc, insa agresivitatea acestora nu depaseste puterea de aparare a pielii. Uneori, prin dilatarea porilor, aceste bacterii patrund in acestia de unde sunt cu greu indepartate prin spalare, se inmultesc local si determina infectia foliculului pilos pe care o numim popular “cos”.

Citește și:

Acneea insa are la baza mecanismul descris mai sus, cu proprietatea ca agentul patogen de data aceasta nu mai este unul normal de la nivelul pielii, ci este reprezentat de o bacterie mult mai agresiva si totodata rezistenta la tratament. Asa se explica de ce acneea este atat de suparatoare, greu de tratat si nu raspunde cu usurinta la tratament. Mai mult, prin “stoarcerea cosurilor”, practica de care majoritatea adolescentilor nu se pot abtine, duca la imprastierea pur si simplu pe restul suprafetei de piele infectata (rezulta suprainfectie) sau neinfectata (rezulta infectia si extinderea acneei).

Este important de mentionat ca riscurile acneei pot fi deosebit de grave, mai ales prin stoarcerea puroiului din cosuri, cand bacteriile agresive au contact cu sangele si patrund in acesta. Locul de drenare sau comunicare a traseului sanguin de la nivelul fetei e strans legat de sinusurile venoase craniene, astfel ca nu rare sunt cazurile de meningoencefalita la persoanele cu acnee veche care obisnuiesc sa isi stoarca cosurile.

Citește și:

Tratamente naturiste pentru acnee

Cu siguranta persoanele care au trecut sau trec prin aceasta experienta a acneei cunosc faptul ca raspunsul la tratamente este adesea greoi, intarziind sa apara efectele dorite. Se recomanda sa consultati medicul dermatolog pentru tratamentul acneei, acesta prelevandu-va germeni din zonele purulente si trimitand la laborator probele pentru a afla ce microbi au produs infectia si pentru realizarea antibiogramei pentru a stabili un tratament specific, individual. Ca adjuvant in tratamentul medical de baza si as putea spune obligatoriu avand in vedere ca riscurile acneei nu sunt deloc de neglijat puteti recurge la tratamentele naturiste.

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.