Setari Cookie-uri

Tratamente naturiste pentru acnee - F H

Acneea reprezinta o problema destul de suparatoare atat prin simptomele si riscurile pe care le prezinta cat si datorita aspectului foarte inestetic pe care il confera pielii.

Sunt foarte multe plante cu efect bactericid (aloe vera, musetelul, salvia, galbenelele si multe altele), iar produsele naturale sunt mult mai bine tolerate de organism.

Este mai bine sa nu vorbesti despre lucruri pe care nu le cunosti.

Aloe vera trateaza bronsitele, cataractele, abcesele, artritele, problemele intestinale, durerile de stomac, diabetul, dar si cangrenele sau ulcerele varicoase, afectiuni ale pielii (acnee, eczeme, cicatrici).

Proprietatile antiseptice si bactericide ale musetelului sunt mult apreciate in medicina stiintifica. Infuzia de musetel se recomanda contra diareei si, in general, in toate afectiunile stomacului si intestinelor, de cele mai multe ori in asociatie cu frunze de menta. O actiune binefacatoare aduce si in bolile de ficat. Ceaiul de musetel, impreuna cu anason sau fenicul, se da copiilor pentru calmarea colicilor si eliminarea gazelor. In raceli si gripa, ceaiul de musetel provoaca transpiratie, ceea ce face sa scada febra. Datorita proprietatilor antiseprice (calmeaza durerile si reduce inflamatiile), musetelulu se foloseste extern sub forma de cataplasme, clisme, gargara si bai in diferite afectiuni. Ranile cu puroi, arsurile, hemoroizii, durerile de gat, diferitele ulceratii ale pielii, leucoreea, abcesele dentare, conjunctivita etc. sunt influentate in bine de musetel.
Unele eczeme zemuinde sunt ameliorate daca se presara pe ele flori de musetel pulverizate.

Citește și:

Salvia este o planta cercetata intens, careia medicina ii descopera tot mai multe aplicatii practice. Ea nu este doar un medicament natural cu multiple aplicatii, ci si un leac excelent pentru mentinerea sanatatii. Mai ales la trecerea dintre iarna si vara, salvia era un remediu nelipsit, fiind folosita ca detoxifiant, protector impotriva diverselor infectii care apar in aceasta perioada, tonic nervos si psihic, reintineritor.

Tratamente externe cu usturoi - un studiu de medicina experimentala arata un efect antiseptic impotriva ciupercilor parazite mai puternic la usturoi decat la Nistatin, medicamentul anticandidozic uzual.Este cea mai studiata planta medicinala din lume. Nu, nu este o gluma! Numai in ultimii cincisprezece ani s-au facut nu mai putin de 200 de cercetari clinice si de laborator, despre efectele sale terapeutice, record neatins de nici o alta planta medicinala de pe glob.

Citește și:

Produsele naturale cu concentratie mare in substante active isi merita banii."

Voi ati trecut prin experienta neplacuta a acestei infectii? Daca da, va asteptam cu sfaturi si pareri privind modul de preventie, cauzele aparitiei si posibilitatile de tratamente eficace pe care sa le detaliem mai jos, in rubrica de comentarii, sau pe Forumul Healthy,

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.