Setari Cookie-uri

Top 5 plante care ajuta memoria

Mintea sanatoasa salasluieste intr-un corp sanatos, cum bine ne aduce aminte o veche expresie latina. Este important sa avem o memorie buna, aceasta ne ajuta atat la locul de munca, cat si in societate si in viata personala, exercitiul memoriei fiind totodata unul din secretele longevitatii, alaturi de alte cateva ca regim sanatos, miscare, somn, pozitivism. Pentru ca mintea noastra sa functioneze in conditii optime trebuie sa ii oferim creierului nutrientii de care acesta are nevoie si sa-i asiguram totodata un bun aport de oxigen.

Mintea sanatoasa salasluieste intr-un corp sanatos, cum bine ne aduce aminte o veche expresie latina. Este important sa avem o memorie buna, aceasta ne ajuta atat la locul de munca, cat si in societate si in viata personala, exercitiul memoriei fiind totodata unul din secretele longevitatii, alaturi de alte cateva ca regimul sanatos, miscarea, somnul, pozitivismul. Pentru ca mintea noastra sa functioneze in conditii optime trebuie sa ii oferim creierului nutrientii de care acesta are nevoie si sa-i asiguram totodata un bun aport de oxigen.

Natura ne ofera cateva plante cu efecte extraordinare asupra memoriei, imbunatatind considerabil fluxul cerebral si asigurand aportul unor nurtieni foarte importanti pentru functionarea celulelor nervoase. Sa nu intelegeti insa ca numai prin “puterea” acestor plante veti deveni geniali, exercitiul mintii fiind foarte important.

Citește și:

Top 5 plante care ajuta memoria

1. Ginsengul
Ginsengul se numara printre cele mai cunoscute plante din medicina naturista din intreaga lume, fiind utilizat pentru efectele sale terapeutice inca din cele mai vechi timpuri. Ginsengul prezinta importante beneficii pentru functia cerebrala, provocand dilatatia vaselor la acest nivel si crescand in felul acesta fluxul sanguin. Cresetrea fruxului sanguin asigura atat un aport mai mare de nutrienti, cat si o oxigenare mai buna. Ginsengul este recomandat cu precautie celor care sufera de hipertensiune cerebrala sau de fragilitate vasculara. Dintre principalele proprietati ale ginsengului enumeram:
- Inlatura efectele de senescenta (imbatranire) ale organismului
- Fortifica organismul, intensificand activitatea sistemului imunitar. O substanta din ginseng numita saponina contine antioxidanti care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire si la intarirea sistemului imunitar.
- Ginsengul contine de asemenea steroizi. Chinezii numesc aceasta planta “esenta barbatilor” (gin=barbat, seng=esenta). Steroizii continuti in ginseng sunt foarte asemanatori cu cei pe care ii secreta corpul uman, fiind deci o planta utila pentru marirea performantelor sportive si inlaturarea oboselii musculare.
- Ginsengul echilibreaza procesele metabolice prin continutul de saponine care au de asemenea rolul de a regla tensiunea, colesterolul si tensiunea arteriala.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.