Setari Cookie-uri

Bioritmul personal, armonizarea ta cu universul

In functie de graficul bioritmic ne putem imbunatati capacitatile intelectuale, fizice sau psihice, putem traversa mai usor perioadele dificile si epuizante sau puteam afla care sunt acele perioade de randament maxim. Intr-un cuvant, ne putem folosi de potentialul energetic optim al organismului fara a-l aduce la epuizare.

Crezi ca miscarea lunii pe cer iti poate influenta dispozitiile si starile de spirit? Crezi ca astrele, vremea universul, depresiile subite, cei din jur, planeta care iti ingaduie existenta, se joaca toata ziua buna ziua cu dispozitiile si indispozitiile noastre? Si eu cred la fel. Ti s-a intamplat ca fara motiv sa ai nopti proaste, zile pe masura, sa te certi cu toti cei din jur din motive banale, sa se creeze dezechilibre peste tot in jurul tau? Si mie. Cred, cu naivitate sau ardoare, in aproape tot ce tine de astrologie, parapsihologie si psihologie. Nu stiu daca si voi.

Am vrut o saptamana intreaga la dispozitie ca sa cred si mai mult in aceste lucruri. Poate poate astfel imi puteam justifica cumva lipsa randamentului, indispozitiile care nu se mai terminau si incapacitatea de a ma concentra asupra a ceea ce in mod normal imi facea placere. Pentru ca nu eram nici depresiva, nici trista, nici dezamagita, nici obosita, nici suparata. Nu-mi murise nici pisica, nicio veste trista nu mi-a parvenit, nicio caramida nu m-a lovit in cap, nu am luat niciun medicament contraindicat, nu am consumat niciun aliment stricat. M-am incapatanat sa cred ca pe strada circula oameni vampirii energetici a caror ocupatie zilnica este aceea de a-mi fura mie pofta de viata si de munca. Dar m-am documentat serios intr-o alta privinta si cred cu tarie ca starea mea este consecinta fireasca a fluctuatiei ritmului biologic personal.

Ceasul biologic, ceasul vietii, bate diferit si unic pentru fiecare persoana in parte, indiferent de varsta, ani, rasa sau alte considerente inca din momentul nasterii, punctul 0 al existentei sale. Bioritmul, cunoscut si sub numele de ritmul natural al vietii, se imparte in 3 cicluri primare, cicluri care variaza de la valori minime la valori maxime, periodic, la intensitati variabile: bioritmul emotional – cel care ne influenteaza temperamentul si care este direct raspunzator pentru echilibrul nostru psihic, bioritmul intelectual – cel care ne influenteaza intelectul si capacitatea de a gandi si bioritmul fizic – cel responsabil de starea de bine a trupului si de conditia fizica a organismului.

Ti s-a intamplat sa ai perioade in care te simti mai fericita, mai toleranta cu tine si cu ceilalti, mai energica, mai deschisa si mai plin de vitalitate fara sa ai un motiv anume? Din contra, ti s-a intamplat sa nu-ti mai poti tine sub control emotiile si dispozitiile, sa fii irascibila fara motiv sau sa-ti pierzi cumpatul dintr-un nimic? Ei bine, probabil stii si tu ca, in ambele variante, avem de a face cu un potential emotional si energetic ridicat in primul caz si scazut in cel de al doilea. Teoria bioritmica, teorie aparuta la inceputul secolului XX, este una dintre cele mai credibile si plauzibile teorii, bazate pe studii, calcule matematice si observatii directe. Cum am putea explica altfel de ce chiar si cei mai constiinciosi si calculati oameni au perioade in care gresesc? Sunt poate niste zile proaste, insa sunt mai mult decat atat.

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.