Setari Cookie-uri

Bioritmul personal, armonizarea ta cu universul

In functie de graficul bioritmic ne putem imbunatati capacitatile intelectuale, fizice sau psihice, putem traversa mai usor perioadele dificile si epuizante sau puteam afla care sunt acele perioade de randament maxim. Intr-un cuvant, ne putem folosi de potentialul energetic optim al organismului fara a-l aduce la epuizare.

In functie de graficul bioritmic (exista programe speciale si elaborate online care calculeaza cu exactitate toate fazele bioritmului) ne putem imbunatati capacitatile intelectuale, fizice sau psihice, putem traversa mai usor perioadele dificile si epuizante sau puteam afla care sunt acele perioade in care putem atinge un randament maxim. Intr-un cuvant, ne putem folosi de potentialul energetic maxim al organismului fara a ajunge la epuizare.

Iata, pe scurt, ce trebuie sa stim despre cele trei cicluri bioritmice:

Ciclul fizic (23 zile) – influenteaza vitalitatea organismului si tonusul nostru fizic. In cele 11 si 1/2 zile pozitive ale ciclului fizic, avem tendinta de a fi mai increzatori in fortele proprii, mai indrazneti deoarece organismul se afla intr-o conditie maxima de sanatate. Este o perioada in care atletii sunt cei mai susceptibili performantelor si in care operatiile riscante au sanse de succes mai mari gratiei conditiei excelente a trupului. In cea de a doua perioada a ciclului fizic, in cele 11 si 1/2 zile, tonusul energetic fizic al organismului este scazut. In aceasta perioada, oamenii au tendinta de a obosi mai repede, sistemul imunitar este mai slabit si ca atare sunt mai predispusi imbolnavirilor. Organismul nu trebuie suprasolicitat in aceasta perioada, ci lasat sa se refaca si sa se regenereze pentru a raspunde pozitiv tratamentelor. De asemenea, trupul trebuie sa-si incarce bateriile energetice prin odihna, somn si relaxare sau activitati uzuale, nu foarte solicitante, bazate pe deprinderi si cunostinte deja acumulate.

Ciclul emotional (28 zile)– este cel care ne afecteaza in mod direct sistemul nervos. Perioada pozitiva (ascendenta) a acestui ciclu dureaza 14 zile si este o perioada creativa si productiva, perioada in care sunt incarcati cu energie pozitiva, iar abilitatile creatoare ating cote maxime. Acest interval de doua saptamani este prielnic competitiilor, performantelor in public sau acelor activitati care se bazeaza pe cooperare, pe coordonarea intre persoane (spre ex. brainstormingurile sau activitatile in echipa). Perioada negativa a acestui ciclu dureaza de asemenea 14 zile si se manifesta in plan emotional prin predispozitia spre nervozitate, spre starile negative, prin tendinta de a fi mai agresiv, trist, pesimist, iritabil decat in mod obisnuit, prin lipsa de vitalitate, ambitie sau vointa, prin manifestari energetice scazute. Este indicata in aceasta perioada mai multa atentie in relatiile cu ceilalti.

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.