Setari Cookie-uri

Prunele fructele curative ale toamnei

Prunele, originare din Siria, ne imbie cu gustul si aroma lor, fiind disponibile sunt numeroase soiuri, insa toate pastreaza proprietatle curative.

- Cresterea capacitatii de lupta a sistemului imunitar, protejand organismul in fata infectiilor de sezon, precum racelile;

- In intoxicatii, avand puternice efecte detoxifiante sau pentru cei care lucreaza in mediu toxic;

- Sunt energizante, fiind utile in sindromul obselii cronice, in starile de surmenaj fizic si/sau psihic, in convalescenta, in perioadele de recuperare postoperatorie;

- Stimuleaza sistemul nervos, fiind indicate in perioadele de invatare;

- Prunele stimuleaza digestia;

- Stimuleaza functiile hepatice si biliare, avand actiuni benefice si regenerative asupra ficatului;

- Combat anemia;

- Amelioreaza durerile articulare si reumatice;

- Imbunatatesc functiile pancreasului;

- Scad usor febra;

- Au efecte antiinflamatorii;

- Imbunatatesc functiile rinichilor;

- Regleaza apetitul, contribuind la normalizarea greutatii;
- Sunt utile in preventia hemoroizilor;

- Scad riscul aparitiei patologiilor digestive si a cancerelor intestinale prin aportul ridicat de fibre;

- Reduc dezechilibrele psihice ca depresie, anxietate, nervozitate;

- Au efecte pozitive in combaterea sindromului premenstrual;

- Au usoare efecte laxative;

- Au efecte diuretice;

Prunele pot fi consumate in stare proaspata, dar si in compoturi sau chiar in dulceata, pastrandu-si proprietatile cirative. Prin preparare termica unele substante se mai pierd, de aceea pentru efecte maxime le puteti consuma crude sau uscate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.