Setari Cookie-uri

Goji - Un fruct cu fani Hollywood

Goji este un fruct cunoscut pentru beneficiile sale, cel mai de pret aliat pentru un organism puternic, plin de energie, o sanatate de fier si o frumusete de invidiat.

Goji este un fruct cunoscut pentru beneficiile sale, cel mai de pret aliat pentru un organism puternic, plin de energie, o sanatate de fier si o frumusete de invidiat.

goji Nu degeaba si-a castigat renumele de superfruct, iar la Hollywood are din ce in ce mai multi fani. Madonna, Gwyneth Paltrow, Liz Hurley sau Kate Moss sunt cateva dintre celebritatile care nu-si incep ziua fara portia de goji.

Despre fructele de Goji la superlativ:

· cel mai eficient antioxidant natural din lume – cunoscute si sub numele de fructele tineretii

· contin de 500 de ori mai multa vita­mina C decat cantitatea din portocale

· contin peste 18 aminoacizi si 21 minerale

· contin substante biologice active, pretioase in prevenirea si tratamentul unor maladii severe precum Alzheimer si cancerul;

Afla mai multe despre Goji din informatiile furnizate de Prof. univ. dr. GHEORGHE MENCINICOPSCHI, Director Stiintific al INSTITUTULUI DE CERCETARI ALIMENTARE,- R&D Bucuresti, oferite de Revista Plafar.

Goji (Lycium chinense L., Lycium barbarum L.) este un arbust din familia Solanaceelor, care poate atinge patru metri inaltime, raspandit in zona temperata a Asiei, cu frunze intens verzi, cazatoare, asezate pe ramuri curbate si flori purpurii ce apar vara. Fructele (ji-zi, gou-qi) se coc toamna tarziu, la inceputul iernii, avand culoare rosie stralucitoare, fiind durabile la pastrare dupa uscare.

UN ADEVARAT PANACEU

Goji ocupa, de peste cateva mii de ani, un loc important intre leacurile medicinei traditionale chinezesti, fiind considerat un remediu eficient in mentinerea unui moral ridicat, tonifiant al ficatului, rinichilor si sangelui. In egala masura, fructul Goji este recomandat in caz de diabet, boli cardiace, tuberculoza, pneumonie infantila, anemie, debilitate generala, tulburari de vedere provocate de malnutritie. In asociere cu alte plante medicinale, Goji are efect anti-aging, previne albirea parului, aparitia ridurilor si pigmentarii pielii, ameliorand si dezvoltarea oaselor, a masei musculare si insuficienta sexuala. Fitoterapia recomanda utilizarea fructelor de Goji pentru stimularea secretiei hormonilor tiroidieni si a progesteronului. Pe plan mondial, se desfasoara in prezent o intensa activitate de cer - cetare asupra acestui fruct considerat a fi un aliment functional, dar si o sursa de substante biologic active pretioase in prevenirea si tratamentul unor maladii. Studii recente, realizate in vitro, au demonstrat ca extractele din fructul Goji au actiune protectoare impotriva efectului neurotoxic al placilor formatoare de celule asociate cu maladia Alzheimer. De asemenea, glicoconjugatele din fructul Goji previn unele forme de cancer de piele.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.