Setari Cookie-uri

Goji - Un fruct cu fani Hollywood

Goji este un fruct cunoscut pentru beneficiile sale, cel mai de pret aliat pentru un organism puternic, plin de energie, o sanatate de fier si o frumusete de invidiat.

POLIZAHARIDELE
Sunt prezente sub forma unor glicoconjugate, cu o pronuntata activitate antitumorala. Stimuleaza in acelasi timp fagocitoza prin macrofage, secretia anticorpilor de catre celulele splenice, activitatea limfocitelor T citotoxice, proliferarea limfocitelor splenice si expresia interleukinei 2. Polizaharidele glicoconjugate din Goji au si actiune antidiabetica, imbunatatind toleranta la glucoza si scazand hiper lipidemia alloxan-indusa. Aceste polizaharide au si efecte marcante anti-imbatranire, inducand scaderea nivelului seric al produsilor finali de glicare, stimuland raspunsul imun prin proliferarea limfocitelor si interleukinei- 2, imbunatatind activitatea motorie si abilitatile de invatare si memorie.

RECOMANDARI GENERALE
Studiul toxicologic al fructelor Goji a demonstrat faptul ca acestea sunt sigure si nu au produs niciun fel de manifestari toxice. Fructul de Goji si extractele sale concentrate consumate in cantitati mari, pot interfera cu medicatia anticoagulanta (warfarina). Pot aparea unele reactii alergice, in special la persoanele sensibile la alimentele care fac parte din familia Solanaceelor (rosii, cartofi etc.).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Decembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.