Cojile de citrice sunt adesea aruncate, insa stiati ca ele sunt bogate in vitamine, substante hipotensive si anticancerigene? Bogate in special in vitamina A si C, cojile de citrice sunt utile si in sporirea imunitatii, scazand infectiile respiratorii pe timpul iernii.
Vitaminele
Vitaminele continute in coaja citricelor, in special vitamina A si C, cresc imunitatea organismului, protejandu-l impotriva infectiilor, imbunatatesc functia multor organe si mentin frumusetea si tineretea pielii.
Substante anticancerigene
Cateva studii au fost orientate spre efectul alimentelor asupra starii de sanatate. Astfel ca s-a ajuns la concluzia ca substante din coaja citricelor reduc incidenta cancerelor, in special de san, genital, de colon dar si cancerul pulmonar. Anumite studii aduc rezultate chiar foarte bune ale cojilor de portocale impotriva cancerelor, estimand chiar reduceri de pana 50% a incidentei maladiilor la cei care consuma des cojile acestor fructe.
Substante activatoare ale digestiei
Pentru cei cu digestia grea sau cu constipatie consumul cojilor de citrice poate reprezenta o solutie salvatoare. Prin continutul ridicat de flavonoizi si fitonutrienti cojile de citrice calmeaza durerile si infectiile intestinale.
Proprietati antiinflamatoare
Cojile de citrice contin substante cu actiune antiinflamatoare, mentinand astfel tonusul organismului si fiind utile pentru cei care prezinta infectii cornice de orice natura.
Consumate iarna, reduc infectiile respiratorii
Daca raciti des ori copiii dumneavoastra fac frecvent infectii respiratorii, atunci cresteti consumul de citrice, utilizand si coaja acestora.
Pentru a le putea consuma, cojile de citrice pot fi rase, in cantitati mici, in ceaiuri, prajituri de casa, in orez cu lapte, in cerealele de dimineata.