Setari Cookie-uri

6 Argumente importante ca sa nu arunci cojile de citrice

Cojile de citrice sunt adesea aruncate, insa stiati ca ele sunt bogate in vitamine, substante hipotensive si anticancerigene? Bogate in special in vitamina A si C, cojile de citrice sunt utile si in sporirea imunitatii, scazand infectiile respiratorii pe timpul iernii.

Substante activatoare ale digestiei

Pentru cei cu digestia grea sau cu constipatie consumul cojilor de citrice poate reprezenta o solutie salvatoare. Prin continutul ridicat de flavonoizi si fitonutrienti cojile de citrice calmeaza durerile si infectiile intestinale.

Proprietati antiinflamatoare

Cojile de citrice contin substante cu actiune antiinflamatoare, mentinand astfel tonusul organismului si fiind utile pentru cei care prezinta infectii cornice de orice natura.

Consumate iarna, reduc infectiile respiratorii

Daca raciti des ori copiii dumneavoastra fac frecvent infectii respiratorii, atunci cresteti consumul de citrice, utilizand si coaja acestora.

Pentru a le putea consuma, cojile de citrice pot fi rase, in cantitati mici, in ceaiuri, prajituri de casa, in orez cu lapte, in cerealele de dimineata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.