Setari Cookie-uri

6 Argumente importante ca sa nu arunci cojile de citrice

Cojile de citrice sunt adesea aruncate, insa stiati ca ele sunt bogate in vitamine, substante hipotensive si anticancerigene? Bogate in special in vitamina A si C, cojile de citrice sunt utile si in sporirea imunitatii, scazand infectiile respiratorii pe timpul iernii.

Hesperidina este o substanta cunoscuta in medicina pentru proprietatile sale hipotensive, scazand tensiunea arteriala chiar si in cazul bolnavilor de ateroscleroza. De asemenea hesperidina are rol hipolipidemiant, scazand colesterolul “rau” din sange, insa desigur, daca asociati consumul de citrice cu o dieta mai saraca in grasimi animale. Prin scaderea colesterolului si a tensiunii hesperidina reduce riscul infarctelor, accidentelor vasculare cerebrale, retiniene etc. Practic, hesperidina functioneaza ca un protector cardiovascular.

Vitaminele


Vitaminele continute in coaja citricelor, in special vitamina A si C, cresc imunitatea organismului, protejandu-l impotriva infectiilor, imbunatatesc functia multor organe si mentin frumusetea si tineretea pielii.

Substante anticancerigene

Cateva studii au fost orientate spre efectul alimentelor asupra starii de sanatate. Astfel ca s-a ajuns la concluzia ca substante din coaja citricelor reduc incidenta cancerelor, in special de san, genital, de colon dar si cancerul pulmonar. Anumite studii aduc rezultate chiar foarte bune ale cojilor de portocale impotriva cancerelor, estimand chiar reduceri de pana 50% a incidentei maladiilor la cei care consuma des cojile acestor fructe.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.