Setari Cookie-uri

Minunile naturiste: 10 beneficii sanatoase ale usturoiului

Usturoiul (Allium sativum) este o planta cunoscuta pentru beneficiile sale in sanatate inca din antichitate

Usturoiul se poate consuma in preparate fierte sau la cuptor, dar este indicat sa il consumati crud, pisat, cu apa, cu sos de rosii, cu smantana sau in alta reteta de usturoi cum ar fi sosul Tzatziki. Consumat crud, usturoiul isi pastreaza toate proprietatile naturale. Este indicat sa combinati usturoiul cu preparate din carne, legume, dar si “fainoase” – preparate din cereale.


Pentru ca prezinta caracteristici speciale, usturoiul poate fi folosit si in sosurile care contin fructe, sosuri exotice, prin urmare este foarte usor de consumat si gatit aceasta planta. Totodata trebuie sa recunoastem ca usturoiul are cea mai apetisanta aroma: de cate ori ati simtit miros de usturoi si nu vi s-a facut pofta sau chiar foame?

Usturoiul creste imunitatea

Usturoiul stimuleaza in mod natural productia de anticorpi a organismului, crescand tonusul sistemului imnitar. Astfel usturoiul este deosebit de util in preventie, alungand bolile prin cresterea imunitatii.

Citește și:

Usturoiul scade tensiunea arteriala

Ustiroiul este indicat atat in preventia cat si in dieta celor care sufera de afectiuni cardiovasculare. Astfel ca usturoiul are proprietati tensioreglatoare, regland tensiunea arteriala. In cazul hipertensivilor, consumul de usturoi zilnic sau la 2 zile ajuta la scaderile valorilor tensionale.

Usturoiul scade colesterolul rau

beneficiile usturoiului pentru sanatate

Vizionare placuta


Kudika
2 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.