Setari Cookie-uri

Minunile naturiste: 10 beneficii sanatoase ale usturoiului

Usturoiul (Allium sativum) este o planta cunoscuta pentru beneficiile sale in sanatate inca din antichitate

Consumul de usturoi reduce colesterolul rau din sange, avand astfel rol protectiv asupra aparatului cardiovascular, prevenind formearea placilor de aterom si stabilizand placile ateromatoase deja formate. Usturoiul previne astfel indirect leziunile ischemice precum infarctul, accidentele vasculare cerebrale etc.

Util in probleme digestive

Usturoiul este util pentru cei cu afectiuni digestive ca: digestie grea, dureri de stomac, bila lenesa, constipatie (dar atentie, usturoiul nu este laxativ, doar intensifica motilitatea intestinala), parazitoze intestinale (alaturi de hrean) etc.

Usturoiul previne astenia si oboseala

Daca va simtiti atonici, astenici, cu o stare de oboseala care nu va da pace, atunci consumati usturoi. Este dovedit a fi un foarte bun tonic energetic combatand eficient oboseala si astenia.

Citește și:

Util in curele de slabire

Pentru ca usturoiul scade colesterolul si este foarte activ atat in digestie, cat si pe metabolismul grasimilor (metabolismul lipidic), usturoiul este indicat a fi inclus in orice cura de slabire, recomandat a fi consumat zilnic sau la doua zile. Atentie insa, nu consumati usturoi pe stomacul gol, este totusi stimulant al secretiei gastrice si va poate da dureri de stomac. Usturoiul este recomandat a fi consumat intotdeauna cu alte alimente.

Vizionare placuta


Kudika
2 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.