Setari Cookie-uri

Sanatate pentru El: Tratamente naturiste pentru afectiunile prostatei

Tratamente naturiste pentru afectiunile prostatei: Daca pana acum eram obisnuiti cu statisticile conform carora 80% dintre barbatii trecuti de 80 de ani sufera de hipertrofia benigna de prostata (denumirea corecta pentru adenomul de prostata) sau de cancerul de prostata, mai nou circa 40% dintre barbatii pana in 40 de ani care intra in cabinetele de urologie se plang de prostata. Aceste probleme, de obicei inflamatii numite prostatite, se refera la dureri in organele genitale, nevoia imperioasa de a urina, mictiuni frecvente si disconfort in zona pelviana si sacrala, iar netratate se pot transforma in boli grave, cu prognostic rezervat.

Comunicat de presa


O statistica ingrijoratoare avand in vedere ca boala este subdiagnosticata, iar barbatii se adreseaza medicului doar atunci cand simptomele duc la limitarea activitatilor zilnice normale si au consecinta adaptarea stilului de viata in functie de problemele urinare. In Romania sunt aproximativ 200.000 de barbati aflati sub tratament, insa, tinand cont de statistici, numarul bolnavilor ar putea depasi 900.000.


tratamente naturiste in afectiunile de prostata

Sanatate pentru El: Tratamente naturiste pentru afectiunile prostatei


Netratate, formatiunile crescute in prostata se pot transforma in tumori canceroase, pot cauza disfuncții sexuale, infecții ale vezicii urinare sau pot chiar afecta funcția renala. Conform Ligii Romane de Cancer, in Romania apar anual aproape 200 de cazuri noi de cancer la prostata in contextul in care varsta critica a scazut la 40 de ani.

Alege tratamentele naturiste in locul celor clasice



Atat in cazul adenomului de prostata, cat si in cel al prostatitei, tratamentul clasic este cel medicamentos cu antiinflamatoare si antibiotice de sinteza. Este cunoscut faptul ca acest tip de medicatie, administrat chiar si pe o perioada scurta de timp are efecte negative asupra florei intestinale, distrugand bacteriile „bune” din tubul digestiv, dar pot provoca si ameteli, cefalee, oboseala, hipotensiune arteriala, tahicardii, aritmii, dureri toracice, greata, dureri abdominale, constipatie, impotenta, faringite, bronsite, stare generala alterata si dureri musculare.


Tocmai de aceea remediile naturiste reprezinta alternativa cea mai sanatoasa si lipsita de efecte secundare. Fitoterapia este unul dintre cele mai vechi tratamente folosit in prevenirea afectiunilor prostatei si in tratarea simptomelor acesteia.


Tratamentele cu plante medicinale sunt stravechi si se bazeaza pe observatie directa, avand la baza principiul cauza-efect. Produsele naturiste scad dihidrotestosteronul, asigurara o buna diureza si duc la inlaturarea congestiile si infectiile locale fara a avea dezavantajul reactiilor adverse”, a explicat dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competenta in apifitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.