Setari Cookie-uri

Sanatate pentru El: Tratamente naturiste pentru afectiunile prostatei

Tratamente naturiste pentru afectiunile prostatei: Daca pana acum eram obisnuiti cu statisticile conform carora 80% dintre barbatii trecuti de 80 de ani sufera de hipertrofia benigna de prostata (denumirea corecta pentru adenomul de prostata) sau de cancerul de prostata, mai nou circa 40% dintre barbatii pana in 40 de ani care intra in cabinetele de urologie se plang de prostata. Aceste probleme, de obicei inflamatii numite prostatite, se refera la dureri in organele genitale, nevoia imperioasa de a urina, mictiuni frecvente si disconfort in zona pelviana si sacrala, iar netratate se pot transforma in boli grave, cu prognostic rezervat.

Palmierul de Florida – cea mai studiata planta folosita pentru prostata


Palmierul de Florida este ingredientul cheie al capsulelor PROSTATA si este originar din America de Nord, fructele sale asemanatoare cu maslinele fiind folosite din cele mai stravechi timpuri de catre amerindieni pentru tratamentul afectiunilor urinare. La ora actuala este cea mai studiata planta pentru prostata, iar studiile au evidentiat ca extractul de palmier de Florida previne acumularea de testosteron care conduce la hiperplazia prostatei si inhiba cresterea tesutului prostatic.


Alaturi de extractul din fructele palmierului de Florida, formula de capsule contine si extract de Pygeum africanum, radacina de urzica, ghimpe si extract de rosii standardizat in licopen.


Extractul de Pygeum africanum (prunul african)
este renumit pentru ameliorarea simptomelor asociate cu hipertrofia benigna de prostata, studiile clinice demonstrand eficienta similara cu tamsulosidul, substanta de sinteza folosita frecvent in tratarea afectiunilor prostatei.


Ghimpele, datorita substantele active pe care le contine induce o puternica actiune decongestiva, antiinflamatoare si diuretica. Datorita proprietatilor curative prostata inflamata revine la volumul normal reducandu-se frecventa urinarilor nocturne si a usturimilor pe uretra.


Radacina de urzica
are efect diuretic si antiinflamator asupra prostatei. Studiile clinice au dovedit eficacitatea sa in hiperplazia benigna a prostatei, stadiile I si II. S-a constatat ca reduce reziduul vezical, creste volumul urinar, amelioreaza disuria si nicturia.


Licopenul, fitonutrientul continut de rosii (cel care le confera si culoarea specifica), este un puternic antioxidant ce joaca un rol foarte important in prevenirea cancerului de prostata.


Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.