Setari Cookie-uri

9 Beneficii uimitoare ale lamailor

Lamaile sunt fructe preferate inca din antichitate, cucerind prin gustul lor revigorant si aroma deosebita utilizata atat in farmacologie si cosmetica, cat si in bucatarie.

Vitamina C ca sursa endogena preprezinta cea mai importanta vitamina implicata in mentinerea acestei retele de colagen. De aceea este indicat sa consumati zilnic fructe si legume crude care contin vitamina C, iar lamaile sunt foarte bogate in aceasta vitamina.

https://www.garbo.ro/articol/Sanatate/11641/apa-cu-lamaie.html

Foto: Shutterstock.com

Puteti bea pe timp de vara apa cu lamaie, o bautura racoritoare si sanatoasa.

Tot lamaia, aplicata local, la suprafata pielii, previne imbatranirea acesteia, are rol antimicotic (impotriva ciupercilor) si totodata decoloseaza petele de pe piele. Puteti astfel folosi lamaia in zona pistruilor si pe podul palmei sau pe umeri. Pe ten se recomanda sa nu lasati lamaia sa actioneze mai mult de 5 minute.

Lamaia previne imbatranirea

Prin vitaminele si mineralele pe care le contine, lamaia participa la mentinerea proceselor tesuturilor din organism, impiedicand procesele de imbatranire si sporind longevitatea.

Citește și:

https://www.garbo.ro/articol/Sanatate/11641/apa-cu-lamaie.html

Lamaia previne cancerul

Lamaia se numara printre alimentele cunoscute ca avand rol anticancerigen.
Cantitatea insemnata de antioxidanti previne stresul oxidativ si radicalii liberi de oxigen, protejand genele ce intra in alcatuirea ADN-ului nuclear.

Lamaia este utilizata in tratamentele contra acneei

Lamaia lupta impotriva infectiilor cutanate, asa cum spuneam mai sus, avand rol antimicrobian, antiinfectios si antimicotic.
Astfel lamaia devine un bun ingredient in tratamentele naturiste si nu numai pentru combaterea acneei.
Este deja celebra solutia ce combina apa purificata cu suc de lamaie si pastile de aspirina – solutie folosita in tratarea acneei (masca antiacneica cu aspirina).

Vizionare placuta


Kudika
17 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.