Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit aceasta planta in bucatarie. Iar pentru aroma sa puternica si placuta, cimbrul era folosit de egipteni pentru imbalsamare, dar si in alimentatie.

Cimbrul - simbolul curajului

In antichitate cimbrul reprezenta simbolul curajului. Cei mai viteji barbati, veniti din lupta ori vanatori, faceau baie in apa cu combru pentru a-i imbarbata.

De asemenea existau traditii in care femeile ofereau barbatilor iubiti o esarfa cu o crenguta de cimbru in semn de apreciere pentru calitatile lor.

Cum folosim cimbrul in bucatarie

Daca nu ati folosit inca cimbru in alimentatie, va recomandam sa ii folositi crengutele in ciorbele de fasole, iar frunzele uscate sa le presarati pestre fripturile la gratar – le ofera o aroma deosebit de apetisanta.

Cimbrul poate fi folosit si proaspat in salate, cu el se condimenteaza si unele sortimente de muraturi. Practic, cimbrul poate fi folosit zilnic in bucatarie, de la supe/ciorbe la fripturi si salate. Combrul poate fi folosit si in sortimentele cu branza sau in preparatele la cuptor.

Iar daca tot nu v-am convins sa folositi cimbrul, va propunem sa cititi beneficiile acestui condiment mai jos.

Foto: Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: