Setari Cookie-uri

Sigur vrei sa stii: mituri si adevaruri despre INGHETATA

Inghetata este unul din cele mai iubite alimente ale verii. Multitudinea de varietati, de culori, arome, gusturi si topping-uri, fac ca inghetata sa fie irezistibila oricui!

Insa multe intrebari insotesc consumul de inghetata. De exemplu am dori sa stim cu certitudine daca inghetata ingrasa, daca este benefica sau nu pentru sanatate, daca intr-adevar ne face sa ne simtim fericiti. Voi ce credeti? Ne simtim mai fericiti daca mancam inghetata?

mituri si adevaruri inghetata

Inghetata ingrasa: mit sau adevar?

Ei bine afirmatia ca „inghetata ingrasa” este si mit si adevar.

Cum este posibil? Diferenta o face reteta de inghetata. De exemplu daca alegeti sa consumati inghetata facuta in casa doar din fructe, eventual indulcita cu miere, sau amestecati iaurt cu fructe, insa fara a adauga zahar, margarina sau alt produs nesanatos sau cu continut ridicat in grasimi, atunci inghetata devine chiar un aliment pentru cura de slabire. Contine alimente cu calorii negative (fructe), iar prin temperatura joasa obliga organismul sa consume calorii pentru a o incalzi.

Citește și:

Daca alegeti sa consumati inghetata din comert, chiar daca pe eticheta scrie ca ar contine fructe, totusi este posibil sa aiba in continut si alti aditivi toxici, iar alimentele nesanatoase de cele mai multe ori sunt hipercalorice si ingrasa.

Cel mai bine este sa va procurati forme pentru inghetata, sa amestecati la blender cateva fructe cu iaurt si miere si sa obtineti o reteta delicioasa si sanatoasa.

Selection of ice cream photo@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.