Setari Cookie-uri

Sigur vrei sa stii: mituri si adevaruri despre INGHETATA

Inghetata este unul din cele mai iubite alimente ale verii. Multitudinea de varietati, de culori, arome, gusturi si topping-uri, fac ca inghetata sa fie irezistibila oricui!

Adevar: Inghetata scade temperatura corpului

Daca va ganditi ca inghetata face parte din alimentele care scad temperatura corpului doar pentru ca este rece, va inselati. Daca veti consuma inghetata din comert, cu mult zahar, poate chiar si grasimi (acele inghetate cremoase), atunci trebuie sa stiti ca acest amestec nu va ajuta deloc sa va mentineti temperatura corpului pe timpul verii.

Daca insa veti consuma o inghetata obtinuta din ingrediente naturale, atunci sa stiti ca va poate ajuta organismul in reglarea temperaturii pe timp de canicula. Fructele fac parte din alimentele care scad temperatura corpului.

Cititi si:
Alimente care scad temperatura corpului

Inghetata: buna pentru copii?

Este evident ca inghetata din comert nu este indicata copiilor din pricina continutului de substante toxice (cititi eticheta si va veti convinge). Insa nici inghetata facuta in casa nu este recomandata copiilor cu varsta sub 10 ani! De altfel, niciun aliment cu temperatura mai mica decat cea a camerei nu este recomandat copiilor cu varsta sun 10 ani.

Citește și:

mituri si adevaruri inghetata

Aceasta pentru ca micutii inca nu au bine dezvoltata mucoasa orala, nici amigdalele sau organele digestive si inghetata devine astfel un aliement „agresiv” pentru cei mici.

Child & ice cream photo@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.