Setari Cookie-uri

Sigur vrei sa stii: mituri si adevaruri despre INGHETATA

Inghetata este unul din cele mai iubite alimente ale verii. Multitudinea de varietati, de culori, arome, gusturi si topping-uri, fac ca inghetata sa fie irezistibila oricui!

Inghetata: ne face mai fericiti?

Sigur ca da! Si nu este doar o concluzie subiectiva, ci una dovedita stiintific!

Expertii in boli neurologice de la Institutul de Psihiatrie din Londra au facut cateva cercetari si au observat ca in special zona frontala a creierului, dar si alte zone raspunzatoare de simtul placerii sau al fericirii, prezinta o intensificare a activitatii intregistrate pe electroencefalograf la pacientii care mananca inghetata.

Acest aliment apos si delicios chiar ne determina sa ne simtim bine!

mituri si adevaruri inghetata

Inghetata si cariile

Cariile sunt produse in special de alimentele care pot fermenta, deci acele alimente care contin zahar sau proteine, cum e carnea. Cel mai periculos insa ramane zaharul. Totusi chiar daca alegeti o reteta sanatoasa de inghetata, tot veti fi predispusi la aparitia cariilor. Aceasta pentru ca orice aliment rece poate produce mici fisuri in smaltul dentar, iar prin acestea pot patrunde bacteriile care duc la aparitia cariilor.

Citește și:

De aceea dupa fiecare inghetata consumata este indicat sa va spalati pe dinti sau sa mestecati o guma (este demonstrat ca guma de mestecat regleaza pH-ul oral prin stimularea salivatiei).

Ice cream photo@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.