Specialistii nutritionisti sustin ca in sezonul cald ar trebui sa consumam in special alimente cu efect racoritor si hidratant, reusind astfel sa toleram mai bine caldura.
Alimentele indicate in zilele de canicula trebuie sa fie bogate in apa, vitamine, minerale si antioxidanti.
Va propunem sa descoperiti mai jos alimentele „racoritoare”, considerate ca avand efect de „scadere a temperaturii corpului”.
Menta
Efectele racoritoare sunt atat de puternice, incat menta este astazi folosita atat in alimentatie, cat si in cosmetica si medicina. Spre exemplu, menta reprezinta un ingredient important in cremele si gelurile calmante, racoritoare, utilizate pentru dureri musculare, articulare sau pentru alergii, calamnd senzatia de mancarime.
Menta este ideala in preparatele racoritoare de vara. Putem sa consumam frunze proaspete de menta in bauturi, salate, inghetata si dulciuri.
Beneficiile sanatoase ale mentei:
- Prezinta efecte calmante pentru iritatiile cutanate;
- Menta este folosita in infectiile tractului respirator;
- Amelioreaza unele tulburari si simptome digestive, precum crampele abdominale, diareea, balonarea;
- Stimuleaza eliberarea sucului biliar si ajuta in digestia grasimilor.
- Menta prezinta proprietati antioxidante;
- Menta este un excelent tonic cerebral;
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Începe Caravana Akademia Kinderland, ediția 2023: școala mobilă de alimentație sănătoasă pentru copii ajunge în vestul țării
- 5 motive pentru care este important ceea ce mănânci
- Herbalife Nutrition lansează un parteneriat strategic cu Federația Europeană a Băncilor de Alimente
Mint & Berry Photo@Shutterstock.com