Setari Cookie-uri

5 Alimente de vara care scad temperatura corpului

Specialistii nutritionisti sustin ca in sezonul cald ar trebui sa consumam in special alimente cu efect racoritor si hidratant, reusind astfel sa toleram mai bine caldura.

Zmeura si alte fructe de padure

Fructele de padure sunt considerate ca facand parte din lista „alimentelor mov”, adica acele alimente cu continut ridicat in cel mai puternic antioxidant din natura: resveratrolul. Acest antioxidant este de 50 de ori mai puternic decat vitamina C si este totodata un pigment, conferind culoarea mov alimentelor.

Resveratrolul de gaseste in zmeura, afine, coacaze, mure, fragi, porumbe, coaja strugurilor negri, in vinul rosu, coaja prunelor coapte etc.

alimente care scad temperatura coprului zmeura beneficii

Beneficiile sanatoase ale zmeurei:
- Prin continutul ridicat in antioxidanti zmeura prezinta proprietati anticancerigene;
- Impiedica imbatranirea prematura;
- Stimuleaza imunitatea organismului;
- Este indicata in curele de slabire si detoxifiere.

Pepenii

Atat pepenele rosu, cat si pepenele galben - sunt alimente indicate in zilele de canicula, avand un continut ridicat in apa, fibre, antioxidanti, vitamine si minerale.

Citește și:

alimente care scad temperatura coprului

Pepenii sunt apreciati pentru beneficiile lor asupra sanatatii, fiind recomandati in dietele de slabire (mai putin la persoanele diabetice), in zilele toride pentru ca mentin hidratarea organismului, dar si pentru sanatatea ochilor si a pielii (au un continut bogat in betacaroten).

Watermelon photo@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
9 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.