Delicioase si foarte sanatoase, nucile sunt alimente de toamna care nu ar trebui sa ne lipseasca din acest sezon.
Citeste si:
Farmacia lui Dumnezeu in cele 25 de Alimente ale omului!
Nucile mai contin si o serie de minerale necesare mentinerii sanatatii organismului, precum: mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu. Cuprul este un co-factor esential pentru multe enzime din organism, stimuland activitatea enzimatica a celulelor si imbunatatind metabolismul.
Nucile mai contin:
- Nutrienti care actioneaza ca adevarate energizante;
- Nucile sunt bogate in acizi grasi omega 3 si omega 6, dar si acizi grasi mononesaturati (sunt considerati ca cea mai sanatoasa sursa de grasimi), acid linoleic si alfa linoleic (ALA). Aceste grasimi sanatoase scad colesterolul, protejeaza inima, vasele si creierul si totodata ajuta in accelerarea metabolismului si in procesul de slabire.
- Nucile mai contin substante antioxidante, nutrienti cu efect de enzime si substante anticancerigene.
Nucile – beneficii uimitoare pentru sanatate
Benficiile aduse de consumul nucilor:
- Ajuta in procesul de slabire si accelereaza metabolismul;
- Nucile contin substantele necesare bunei functionari a creierului, fiind incluse in alimentele cu proprietati vindecatoare asemanandu-se organelor omului;
- Prin continutul de grasimi bune, nucile scad colesterolul, reducand riscul pentru ateroscleroza si unele boli de inima precum infarctul, angina pectorala etc.;
Dried walnuts with leaves @Shutterstock.com