Setari Cookie-uri

Fructul GAC sau Castravetele amar chinezesc - beneficiile sale au uimit lumea medicala

Descopera beneficiile uimitoare ale fructului Gac, un fruct ce a fost aclimatizat si pe teritoriul Roaniei. Ai consumat vreodata acest fruct? Daca nu, atunci ai toate motivele sa o faci.

Zeaxantina si luteina sunt molecule unice de carotenoizi, care ajuta in mentinerea sanatatii aparatului vizual, dar si in mentinerea tineretii si sanatatii pielii. Studii recente asupra animalelor au demonstrat efectul anticancerigen al acestor molecule, prevenind atat cancerele de piele, cat si alte tipuri de cancer din organism. Zeaxentina, alaturi de betacaroten, reprezinta o metoda naturala de prevenire a efectelor razelor UV, alimentele bogate in carotenoizi fiind indicate celor care fac plaja.

Fructul Gac mai contine fibre, carbohidrati sanatosi, antioxidanti, enzime, minerale, vitamine, dar si alte substante active.

beneficii sanatate fruct gac

Beneficiile fructului Gac - lupta impotriva cancerului

Conform cercetarilor, fructul Gac contine mai multi nutrienti care actioneaza sinergic si reusesc sa previna cancerul si chiar sa incetineasca multiplicarea celulelor canceroase.

Citește și:

De asemenea in urma cercetarilor de laborator s-a descoperit faptul ca fructul Gac contine o proteina care inhiba proliferarea celulelor canceroase, astfel ca “fructul din Rai” lupta impotriva cancerului prin mai multe mecanisme.

Beneficiile fructului Gac - combate anemia

Fructul Gac este bogat in fier, dar si acid folic si vitamina C (vitamina care favorizeaza absorbtia fierului in organism). Astfel ca o cura cu fructul Gac combate anemia feripriva.

Atentie insa, intotdeauna trebuie cautata cauza anemiei. Va sugeram sa cititi si: Analize medicale pentru anemie

Foto: beneficiile fructului Gac @Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.