Setari Cookie-uri

MIGDALELE - 12 beneficii tamaduitoare pe care trebuie sa le cunosti

Migdalele sunt atat de gustoase, incat abia ne putem opri atunci cand incepem sa le consumam. Migdalele sunt bogate in nutrienti de care are nevoie in fiecare zi, asadar daca va este pofta de migdale, nu ezitati sa le consumati.

Egiptenii foloseau migdalele inca din timpuri stravechi pebtru beneficiile acestora asupra sanatatii si frumusetii. Astazi migdalele sunt folosite in tratamente de infrumusetare, in cure de slabire, dar si in terapii naturiste.

Ce contin migdalele?

Migdalele sunt bogate in proteine vegetale, continand aproximativ 13% proteine. Migdalele sunt de asemenea bogate in fibre, carbohidrati, lipide de cea mai buna calitate, vitamine, minerale si antioxidanti.

migdale-beneficii.jpg

Dintre grasimi, cele sanatoase sunt considerate grasimile poli si mono-nesaturate, acestea din urma fiind cele mai bune pesntru sanatate. Din totalul de grasimi pe care le contin migdalele, aproximativ 80% sunt mono-nesaturate!

Migdalele contin de asemenea antioxidanti care elimina stresul oxidativ, protejeaza vasele impotriva leziunilor aterosclerotice, dar si nucleul celular impotriva diverselor agresiuni. Astfel ca migdalele sunt utile in preventia, dar si in dieta celor care au risc sau sufera de boli cardiovasculare, de hipertensiune arteriala, dar si de cancer.

Citește și:

Va propunem sa descoperiti mai jos beneficiile incredibile ale migdalelor

Migdalele – beneficii uimitoare pentru sanatate

Sunt considerate un concentrat de nutrienti si substante active cu actiune benefica asupra sanatatii si frumusetii.

Foto: beneficiile migdalelor @Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.