Setari Cookie-uri

MIGDALELE - 12 beneficii tamaduitoare pe care trebuie sa le cunosti

Migdalele sunt atat de gustoase, incat abia ne putem opri atunci cand incepem sa le consumam. Migdalele sunt bogate in nutrienti de care are nevoie in fiecare zi, asadar daca va este pofta de migdale, nu ezitati sa le consumati.

Beneficiile migdalelor: scad colesterolul

Iata inca un motiv pentru care migdalele protejeaza inima si vasele sanguine: acestea scad colesterolul rau, printr-un aport mai mare de grasimi bune – HDL. HDL este fractiunea lipidica numita si “colesterol bun” care are capacitatea de a capta LDL (“colesterolul rau”) din sange si a-l duce spre ficat unde va fi metabolizat. Migdalele protejeaza astfel impotriva efectelor nocive ale “colesterolului rau”.

Beneficiile migdalelor: imbunatatesc functiile creierului

Migdalele sunt bogate in vitamine din complexul B, in vitamina E, dar si seleniu si antioxidanti – nutrienti importanti pentru buna functionare a creierului. Migdalele prelungesc durata de viata a neuronilor, imbunatatesc memoria si previn bolile mintale, precum dementa senila sau boala Alzheimer.

Citește și:

Beneficiile migdalelor: sunt energizante si alunga oboseala

Migdalele sunt recomandate in sezonul rece, dar si in perioadele de suprasolicitare sau in dietele drastice, cu risc de avitaminizare.

Migdalele sunt adevarate energizante pentru organism, consumul a doua linguri de migdale pe zi este suficient in perioadele de suprasolicitare fizica si psihica.

Beneficiile migdalelor: combat depresia

Depresia este considerata boala secolului, se pare ca cu cat omul se indeparteaza mai mult de natura, cu atat este mai predispus depresiilor si altor boli mintale.

Migdalele contin nutrienti esentiali in combaterea depresiei, fiind considerate unele din cele mai bune tratamente naturiste impotriva acestei tulburari. Este indicat sa asociati consumul de migdale cu tratamente naturiste care induc somnul la orele potrivite, caci depresia predispune si la tulburari de somn.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.