Cresterea imunitatii: Minighid de viata sanatoasa

Cresterea imunitatii: Minighid de viata sanatoasa
Kudika
19 Decembrie 2013

Cresterea imunitatii se bucura astazi de o atentie deosebita din partea medicilor, terapeutilor, dar si din partea oamenilor.

Ne dorim o rezistenta naturala cat mai buna in fata bolilor, iar in zilele noastre nu mai este un secret faptul ca sistemul imunitar lupta si impotriva cancerului.

Ce este imunitatea? Ce ar trebui sa intelegem prin sistemul imunitar?

Prin imunitate ar trebui sa intelegem capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor, de a se apara in fata infectiilor, dar si a propriilor celule care pot suferi modificari, devenind astfel periculoase (de exemplu celulele canceroase).

metode naturale de cretere a imunitatii

Prin sistem imunitar ar trebui sa intelegem toate acele procese care participa la apararea organismului in fata bolilor. Celulele imunitare sunt de mai multe tipuri, fieare cu o specializare, astfel incat agentul patogen sa fie identificat, izolat, distrus, dar totodata sa se creeze si o “memorie” imunitara, astfel incat la o alta “reintalnire” cu acelasi agent patogen, organismul sa fie deja pregatit.

In procesele imunitare, ca si in multe alte aspecte ale vietii, este indicat sa existe echilibru. Daca sistemul imunitar este prea slab, atunci riscam sa ne imbolnavim, sa ne infectam. Daca insa imunitatea este prea ridicata, atunci creste riscul pentru bolile autoimune, acele boli in care organismul isi ataca propriile celule (diabetul insulino-dependent, lupusul, tiroidita autoimuna etc.).

Foto: cresterea imunitatii @Shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri