Setari Cookie-uri

Cresterea imunitatii: Minighid de viata sanatoasa

Cresterea imunitatii se bucura astazi de o atentie deosebita din partea medicilor, terapeutilor, dar si din partea oamenilor.

Metode care asigura cresterea imunitatii si mentinerea unui echilibru al sistemuli imunitar

Dieta sanatoasa creste imunitatea

Pentru ca organismul nostru sa functioneze optim, are nevoie de nutrienti, vitamine, minerale, oxigen. O dieta echilibrata, vitaminizanta, bogata in antioxidanti va mentine tonusul imunitar.

legumele cresc imunitatea

Fructele si legumele sunt principalele alimente recomandate pentru energizarea organismului si mentinerea imunitatii. Acestea sunt bogate in fibre, antioxidanti, enzime, minerale, vitamine, carbohidrati sanatosi, astfel incat nutritionistii recomanda adesea ca aproximativ 60% din consumul zilnic de alimente sa fie reprezentat de legume.

Insa si aportul de proteine joaca un rol important in imunitate, astfel ca alimentele care sunt o buna sursa de aminoacizi sunt indicate in meniul obisnuit. Anticorpii sunt molecule proteice, astfel ca organismul are nevoie de astfel de nutrienti pentru a oferi “materie prima” in obtinerea anticorpilor.

Citește și:

Asadar consumul de carne sanatoasa (cum ar fi cea de pui crescut natural, de peste, de curcan), de oua (preparate astfel incat galbenusul sa fie mentinut moale), de branza, cascaval, dar si fructe oleaginoase, soia – reprezinta o buna sursa de proteina pentru organism.

Sportul creste imunitatea

Conform cercetarilor efectuate in ultimele decenii, se pare ca nimic nu poate inlocui miscarea. Sportul produce o serie de efecte unice in organism, astfel incat a avea un program de miscare ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru orice om, fie acesta adult sau copil.

Foto: legumele cresc imunitatea @Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.