Astazi ceaiul a devenit o o bautura preferata, aromata si diversificata, astfel ca tot mai multe persoane aleg sa cosnume zilnic ceai.

Obtinut in mod natural, din plante medicinale crescute biologic si uscate corespunzator, ceaiul devine un adevarat aliat al sanatatii. Insa producatorii de ceaiuri “triseaza” in mod grav cand vine vorba de sanatate, asadar in acest articol veti afla diferenta dintre ceaiurile BIO si cele pline de substante nocive si cancerigene.

Ceaiurile LA PLIC sau din PUNGI

Ceaiurile la plic nu sunt tocmai naturale, ba chiar contin o serie de substante nocive deosebit de daunatoare sanatatii, unele dintre acestea fiind interzise in multe tari ale lumii.

Ceaiurile din comert contin PESTICIDE

Stiati ca ceaiurile din comert contin pesticide? Plantele medicinale nu sunt spalate inainte de a fi ambalate, asadar toate substantele cu care au fost stropite (pesticide, insecticide) ajung in cana noastra.

Ceaiurile pot proveni din plante modificate genetic

Ceaiurile pot fi obtinute din plante modificate genetic, cititi cu atentie eticheta astfel incat ceea ce cumparati sa fie un produs BIO.

Cititi si: Fructe si legume MODIFICATE GENETIC? Afla cum citesti codurile PLU

Ceaiurile din comert contin AROME ARTIFICIALE si COLORANTI

Daca puneti un plic de ceai in apa fierbinte, ati observat cat de repede se coloreaza apa? Se intampla astfel din cauza colorantilor artificiali continuti de ceai. De asemenea, pe eticheta unor ceaiuri este mentionat ca ar contine arome naturale sau coloranti naturali – EVITATI aceste ceaiuri. Un ceai BIO nu ar trebui sa contina adaugate arome si coloranti! Ele exista deja in plantele medicinale si nu este nevoie de adaosuri.

Citeste continuarea in pagina urmatoare >>

Foto: ceai in cana verde @ Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: