Deosebit de gustoasa, lintea poate fi folosita in salate, garnituri de legume, piure, pilaf sau preparate ocidentale, precum mancarurile libaneze. Iti sugeram sa citesti si: Dieta libaneza

Lintea – tipuri si beneficii

Etimologic, demunirea de linte provine din latina – lens - si inseamna “lentila” primind aceasta denumire datorita formei sale rotunde si usor bombate.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Lintea este astazi, alaturi de soia, cea mai apreciata sursa de proteina pentru persoanele cu regim de hrana vegetarian sau care tin post.

Exista mai multe tipuri de linte, cum ar fi linte rosie, verde, bruna, neagra, cu bob mic, mediu sau mare.

Care sunt beneficiile consumului de LINTE?

Lintea este bogata in proteine

Este considerata, alaturi de soia, una din cele mai bogate surse vegetale de proteina. De aceea lintea nu trebuie sa lipseasca din meniul saptamanal al vegetarienilor sau al celor care tin post.

Lintea este bogata in antioxidanti

In special lintea bruna si cea verde, dar si celelalte tipuri de linte sunt bogate in antioxidanti si substante biologic active cu efect de detoxifiere, intinerire si refacere a depozitelor energetice. Lintea devine astfel un bun aliat in lupta cu oboseala, in starile de suprasolicitare si astenie fizica sau intelectuala.

Foto: linte beneficii @ Shutterstock.com

3 retete cu linte pe care trebuie sa le incerci
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: