Fie ca dorim o sursa vegetala de proteina in post, fie ca pur si simplu ne dorim o alimentatie sanatoasa, lintea reprezinta o alegere pe care nu ar trebui sa o ocolim in meniul nostru.
Deosebit de gustoasa, lintea poate fi folosita in salate, garnituri de legume, piure, pilaf sau preparate ocidentale, precum mancarurile libaneze. Iti sugeram sa citesti si: Dieta libaneza
Lintea – tipuri si beneficii
Etimologic, demunirea de linte provine din latina – lens - si inseamna “lentila” primind aceasta denumire datorita formei sale rotunde si usor bombate.
Lintea este astazi, alaturi de soia, cea mai apreciata sursa de proteina pentru persoanele cu regim de hrana vegetarian sau care tin post.
Exista mai multe tipuri de linte, cum ar fi linte rosie, verde, bruna, neagra, cu bob mic, mediu sau mare.
Care sunt beneficiile consumului de LINTE?
Lintea este bogata in proteine
Este considerata, alaturi de soia, una din cele mai bogate surse vegetale de proteina. De aceea lintea nu trebuie sa lipseasca din meniul saptamanal al vegetarienilor sau al celor care tin post.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Recomandările lui Carmen Brumă pentru perioada postului. Ce nu trebuie să ne lipsească din meniu în această perioadă?
- Află totul despre mâncarea pentru câini: cum să o alegi ușor?
- Jupiter și Uranus se întâlnesc în cel mai rar eveniment astrologic al anului 2024, aducând transformări extrem de bruște
Lintea este bogata in antioxidanti
In special lintea bruna si cea verde, dar si celelalte tipuri de linte sunt bogate in antioxidanti si substante biologic active cu efect de detoxifiere, intinerire si refacere a depozitelor energetice. Lintea devine astfel un bun aliat in lupta cu oboseala, in starile de suprasolicitare si astenie fizica sau intelectuala.