SPANACUL: Beneficii pentru o primavara plina de sanatate

SPANACUL: Beneficii pentru o primavara plina de sanatate
Kudika
20 Martie 2014

Daca nu iti place spanacul gatit, nu evita acest remediu al primaverii, caci frunzele proaspete de spanac sunt delicioase in salatele de primavara! Incerca sa consumi spanac proaspat in salate sau smoothie-uri, are un gust racoritor si usor acrisor.

Beneficiile spanacului: detoxifica ficatul

Deosebit de util in detoxifiere, spanacul este indicat in perioadele de curatare a organismului, dar si in detoxifierea ficatului.

Beneficiile spanacului: previne cancerul

Spanacul prezinta proprietati anticancerigene, astfel ca se poate afirma despre spanac ca ajuta in preventia cancerului de colon, cancerului digestiv, dar si a altor tipuri de cancer. Prin actiunea sa antioxidanta, spanacul ajuta in protectia materialului celular.

beneficiile spanacului pentru sanatate - reteta smoothie cu spanac

Beneficiile spanacului: este bogat in luteina

Spanacul contine luteina, o substanta implicata in mai multe procese, cum ar fi cele de mentinere a tineretii, de regenerare, anticancerigene, dar si de protectie a sanatati ochilor.

Beneficiile spanacului: ajuta in cresterea imunitatii

Prin continutul ridicat in vitamine si minerale, in special in vitamina C, spanacul stimuleaza sistemul imunitar, prevenind racelile si infectiile comune.

Foto: frunze de spanac proaspete @ Shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: