Setari Cookie-uri

5 Curiozitati SANATOASE despre... OU

Pentru ca tot se apropie sarbatorile pascale si “oul” devine alimentul-vedeta, va propunem sa aflati ce contine un ou, cum ar trebui consumat si ce beneficii aduce sanatatii.

Curiozitati “sanatoase” despre oua

Oul – contine cele mai bune proteine

Oul contine proteinele de cea mai buna calitate dintre toate alimentele, motiv pentru care oul a devenit alimentul-etalon pentru a compara calitatea proteica din orice alt aliment. Proteinele din ou se numesc de clasa I si participa la procesele de regenerare a organismului, dar si in cele imunitare.

curiozitati despre oua si semnificatia codului stampilat pe oua

Proteinele se gasesc la nivelul galbenusului, insa pot fi distruse prin preparare termica.

Curiozitati despre ou – cum trebuie sa il consumam?

Prajite, omleta, ochiuri, fierte tari sau moi? Cum ar trebui sa consumam ouale pentru a ne bucura pe deplin de continutul nutritional al acestora?

Ei bine, trebuie sa stiti ca albusul de ou contine o substanta toxica pe care prepararea termica o neutralizeaza, iar galbenusul este bogat in nutrienti pe care temperatura ridicata ii poate distruge.

Citește și:

De aceea oul ar trebui consumat astfel incat albusul sa fie gatit, dar galbenusul moale. Si pentru ca ar fi pacat sa combinati proteinele de o asa buna calitate pe care oul le contine, cu uleiuri procesate sau arse, este de la sine inteles ca NU este recomandat sa prajiti oule (ochiuri sau omleta).

Foto: oua de Paste decor by Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.