Setari Cookie-uri

5 Curiozitati SANATOASE despre... OU

Pentru ca tot se apropie sarbatorile pascale si “oul” devine alimentul-vedeta, va propunem sa aflati ce contine un ou, cum ar trebui consumat si ce beneficii aduce sanatatii.

Curiozitati despre ou – coaja este buna?

Coaja de ou este poroasa, pentru ca embrionul pe care il contine comunica cu lumea exterioara. De asemenea coaja de ou contine carbonat de calciu, o substanta cu un puternic efect antibacterian care apara viitorul puiut de agresiunea microorganismelor din mediu. Carbonatul de calciu reprezinta de fapt o sursa excelenta de calciu pentru om.

curiozitati despre oua si semnificatia codului stampilat pe oua

Este recomandata o reteta foarte eficienta in lipsa de calciu, care are printre ingrediente si coaja de ou. Intr-un borcan se aseaza in straturi: miere, coaja de ou foarte bine pisata, felii de lamaie, propolis. Se lasa la macerat 4 saptamani la frigider si se consuma o lingurita pe stomacul gol, dimineata.

Curiozitati despre ou: cum afli daca e proaspat?

Un ou proaspat este mat, deloc alunecos, nu se invarte pe masa si este transparent in lumina. Cu cat oul este mai lucios, cu atat este mai vechi.

Citește și:

Stiti cum deosebiti un ou fiert de unul crud? Incercati sa il invartiti pe fata de masa. Daca se invarte cu usurinta, este sigur fiert.

Foto: oua si flori de cires @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.