Pentru ca tot se apropie sarbatorile pascale si “oul” devine alimentul-vedeta, va propunem sa aflati ce contine un ou, cum ar trebui consumat si ce beneficii aduce sanatatii.
Curiozitati despre ou – coaja este buna?
Coaja de ou este poroasa, pentru ca embrionul pe care il contine comunica cu lumea exterioara. De asemenea coaja de ou contine carbonat de calciu, o substanta cu un puternic efect antibacterian care apara viitorul puiut de agresiunea microorganismelor din mediu. Carbonatul de calciu reprezinta de fapt o sursa excelenta de calciu pentru om.
Este recomandata o reteta foarte eficienta in lipsa de calciu, care are printre ingrediente si coaja de ou. Intr-un borcan se aseaza in straturi: miere, coaja de ou foarte bine pisata, felii de lamaie, propolis. Se lasa la macerat 4 saptamani la frigider si se consuma o lingurita pe stomacul gol, dimineata.
Curiozitati despre ou: cum afli daca e proaspat?
Un ou proaspat este mat, deloc alunecos, nu se invarte pe masa si este transparent in lumina. Cu cat oul este mai lucios, cu atat este mai vechi.
Stiti cum deosebiti un ou fiert de unul crud? Incercati sa il invartiti pe fata de masa. Daca se invarte cu usurinta, este sigur fiert.
Foto: oua si flori de cires @ Shutterstock.com