Setari Cookie-uri

5 Curiozitati SANATOASE despre... OU

Pentru ca tot se apropie sarbatorile pascale si “oul” devine alimentul-vedeta, va propunem sa aflati ce contine un ou, cum ar trebui consumat si ce beneficii aduce sanatatii.

Oul fiert, dar cu galbenusul inca moale, reprezinta modul ideal in care este recomandat sa consumati acest aliment.

In unele terapii naturiste se recomanda ca ouale sa fie “baute”, adica consumate crude. In acest caz recomandam sa nu consumati de fiecare data si albusul.

Curiozitati despre ou – ce seminifica cifrele din stampila?

Daca nu ati consumat niciodata oua din comert, cu siguranta nu stiti despre ce vorbim. Dar daca ati cumparat vreodata un ou, atunci ar fi treuit sa observati ca acesta prezinta o stampila si un termen de valabilitate. Oul poate sa provina de la gaini crescute ecologic sau nu, hranite cu hrana naturala sau nu. Stampila elucideaza acest mister: cum a fost crescuta gaina de la care provine oul.

curiozitati despre oua si semnificatia codului stampilat pe oua

Iata ce reprezinta prima cifra a codului stampilat pe ou:

  • Cifra 0 apartine produselor ecologice, gainile nu au fost crescute cu substante chimice si de asemenea acestea vietuiesc in aer liber si nu in baterii, ceea ce face ca ouale sa fie sanatoase.
  • Cifra 1: oua de gaina crescuta in aer liber, dar care nu primeste doar hrana naturala – oul poate contine hormoni, antibiotice etc.;
  • Cifra 2: oua de la gaini crescute in hale, la sol;
  • Cifra 3 este “cea mai rea”, aceasta specifica faptul ca gainile de la care provin respectivele oua au fost crescute in baterii, ouale contin “hrmoni de stres” si alti produsi metabolici toxici.

Citește și:

Foto: beneficiile consumului de oua by Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.