Setari Cookie-uri

Top 10 cele mai BUNE plante medicinale ROMANESTI

Tara noastra prezinta o natura bogata, oferindu-ne multe remedii naturale extraordinare pe tot parcursul anului. Descopera in fiecare pagina a articolului curent cate o plata medicinala si beneficiile ei!

Plante medicinale romanesti: Anghinare

Anghinarea este iubita de femei, pentru ca le ajuta in mentinerea siluetei. Ceaiul de anghinare accelereaza procesele de ardere a grasimilor, devenind un bun aliat in curele de slabire.

beneficii plante medicinale anghinare.jpg

Ceaiul de anghinare stimuleaza de asemenea functiile ficatului si ajuta in detoxifierea organismului, fiind indicat in afectiunile hepatice.

Anghinarea protejeaza si impotriva bolilor cardiovasculare, scazand colesterolul rau din sange si reducand tensiunea arteriala si riscul de infarct.

Pulberea de anghinare, obtinuta din planta uscata, trateaza guta, diabetul, migrenele si greata. Pulberea nu se prepara termic, deci nu va fi folosita in ceai. Pulberea se poate folosi in salate, in cantitati mici (cel mult o lingurita rasa de pulbere la o portie).

Daca suferiti de hemoroizi, beti ceai de anghinare.

Citește și:

Plante medicinale romanesti: Rostopasca

Rostopasca este o planta foarte activa, de aceea trebuie consumata in cantitati mici, caci altfel prezinta efecte toxice. Insa in cantitati moderate (nu mai mult de 5 picaturi de suc de rostopasca sau nu mai mult de o cana de ceai de rostopasca pe zi), aceasta planta face adevarate minuni pentru sanatate.

plante-medicinale-beneficii-rostopasca.jpg

Sucul de rostopasca il obtineti rupand frunzele plantei si frecandu-le pe piele, direct pe zonele afectate. Daca zonele sunt dureroase, folositi sucul rupand micile tulpini cu frunze, din centimetru in centimetru. Veti vedea ca planta este bogata intr-un suc de culoare galben intens, acest suc avand proprietati miraculoase antibacteriene, antivirale si antifungice. Daca aveti ciuperci ale pielii, negi sau pur si simlu zone cu pete maronii sau pe care doriti sa le revitalizati, aplicati acest suc si lasati-l sa actioneze 10 minute. Nu veti putea folosi acest suc decat langa planta, nu il puteti culege, de aceea este bine sa va informati in prealabil pentru a recunoaste planta.

Citește și:

Ceaiul de rostopasca are puternice efecte analgetice, fiind indicat in durerile osteomusculare, articulare, in reumatism, dar si pentru tratarea gutei si a hemoriozilor.

Ceaiul de rostopasca mai prezinta un intens efect de echilibrare a metabolismului, fiind indicat diabeticilor. Daca suferiti de afectiuni hepatice grave, consumati o cana de ceai de rostopasca la doua zile.

Foto: planta medicinala anghinare, rostopasca planta si flori - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.