Setari Cookie-uri

Top 10 cele mai BUNE plante medicinale ROMANESTI

Tara noastra prezinta o natura bogata, oferindu-ne multe remedii naturale extraordinare pe tot parcursul anului. Descopera in fiecare pagina a articolului curent cate o plata medicinala si beneficiile ei!

Plante medicinale romanesti: Galbenele

Galbenelele au poate cel mai intens efect cicatrizat, alaturi de rostopasca. Galbenelele ajuta pielea sa isi refaca structra, fiind folosite adesea sub forma de ceai pentru a curata ranile usoare. Galbenelele sunt poate cel mai bun aliat al sanatatii pielii, fiind folosite in foarte multe produse de ingrijire, de la creme la lotiuni detoxifiante. Numai cine nu a flosit niciodata o crema cu galbenele nu ii intelege efectele extraordinare asupra pielii.

plante-medicinale-beneficii-galbenele.jpg

Folosite la nivelul gambelor, alaturi de masajul retrograd (se maseaza gambele dinspre glezne spre genunchi pentru a facilita urcarea sangelui spre inima prin vene), ajuta in ameliorarea si preventia varicelor gambiere.

Galbenelele trateaza simptomele neplacute asociate ciclului menstrual si dismenoreea. Ceaiul de galbenele calmeaza stomacul si reduce senzatia de greata.

Citește și:

Plante medicinale romanesti: Sunatoare

Sunatoarea este un excelent calmant si echilibrant psihic. Ceaiul de sunatoare, dar si orice extract din aceasta planta este indicat in tulburarile psihologice, de la depresii la anxietate, atacuri de panica sau tulburari de somn. Un ceai de sunatoare inainte de culcare va ajuta sa aveti un somn de buna calitate si odihnitor.

plante medicinale beneficii sunatoare

Sunatoarea este si un bun pansament gastric reducand arsurile si tratand gastrita si ulcerul.

Ceaiul de sunatoare ajuta si in mentinerea sanatatii cavitatii orale, protejand impotriva cariilor si a aftelor bucale.

Ceaiul de sunatoare, folosit in comprese, trateaza eczemele si calmeaza mancarimile sau senzatiile de arsura din unele afectiuni cutanate.

Foto: plante medicinale galbenele, plante medicinale beneficii sunatoare - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.