Setari Cookie-uri

Top 10 cele mai BUNE plante medicinale ROMANESTI

Tara noastra prezinta o natura bogata, oferindu-ne multe remedii naturale extraordinare pe tot parcursul anului. Descopera in fiecare pagina a articolului curent cate o plata medicinala si beneficiile ei!

Plante medicinale romanesti: Urzicile

Urzica prezinta proprietati unice in natura, avand un puternic rol antiinflamator. Daca se intampla sa va urizati, sa nu va para rau, caci tocmai ati luat o doza de sanatate. Micii peri de la nivelul frunzelor contin substante cu intense efecte antiinflamatorii, dar ofera si acea senzatie neplacuta de usturime, specifica urzicilor.

urzici beneficii

Urzicile amelioreaza durerile din reumatism, refact structurile pielii, elimina matreata si stimuleaza regenerarea si ingrosarea firului de par. Cei care se clatesc cu ceai de urzici dupa fiecare spalare pe cap albesc mai tarziu.

Urzicile trateaza anemia (mai ales consumate ca preparat culinar) si ajuta in vindecarea afectiunilor respiratorii, cum ar fi raceala, gripa, laringita, bronsita. Ceaiul de urzica devine astfel si un bun aliat al fumatorilor, protejand sanatatea plamanilor.

Citește și:

Foto: urzici - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.