Initial sushi a fost un termen folosit pentru conservarea prin fermentare a carnii si pestelui. Aceasta metoda de conservare a pestelui intreg, face ca propriile enzime ale pestelui sa genereze o aroma puternica.
Specialistii MY SUSHI propun 10 motive pentru care sa mananci cat mai mult sushi.
Are cantitati scazute de colesterol; elementele componenete ale sushi sunt slab calorice: in general orez fiert si peste crud
Sushi - Beneficii: algele au proprietati uniceNori, alga marina comestibila, contine iod, magneziu, calciu si fier.
Citeste si:
Algele marine - beneficii UIMITOARE pentru sanatate
Ghimbirul este un antiseptic natural, care ne ajuta la cresterea imunitatii. Cititi mai multe beneficii ale ghimbirului in acest articol: 10 pentru Sanatate: Beneficii extraordinare cu ghimbir
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
-
Alexandra Chivu
Ghid pentru viitoarele mame: ce analize trebuie să faci înainte de...
Va recomandam si oreteta usoara de facut sushi acasa
Legenda sushi: Cand a inceput totul?In Japonia secolului X, pestii erau taiati si spalati in interior cu sake (vin din orez, traditional japonez). Dupa perioada de fermentare, orezul era scos din interiorul pestilor si aruncat.
Astfel acest fel de mancare a fost proliferat sub conceptul de un nou mod de conservare a pestelui. Pragmatici si inventivi cum ii cunoastem, japonezii au reusit sa reduca la maxim timpul de fermentatie in producerea de sushi. Astfel, au inceput sa adauge otetul care nu numai ca a scurtat considerabil timpul de gatire, dar reusea sa adauge si un gust usor picant preparatului, ajungand cu timpul sa aiba gustul pe care i-l cunoastem.
Sushi este astazi un fel de mancare care a cucerit toata lumea. O gustare rapida, un praz sanatos sau o cina usoara, la restaurant sau in localuri tip fast-food, acasa sau la birou, la intalniri haioase cu prietenii sau la petreceri sofisticate, sushi este ideal in orice context.
Foto: mancare sushi, tipuri de sushi, sushi cu sos - shutterstock.com
Spune-ti parerea!